Hegelsomse Kermis

Zondag 24 juni mag als vanouds ‘s middags al gestart worden met kermis vieren. Daar horen natuurlijk wel de nodige bands bij. Als eerste verschijnt uit het naburige America het ensemble She’s Got Legs ten tonele. Ze zijn al eens te beluisteren geweest in OJC Phoenix zelf, maar nu dus in de kermistent. Ze gaan dan ook met grote stappen vooruit sinds ze in 2010 aan hun eigen nummers begonnen. Het resultaat: aanstekelijke indie-pop/rock.
Het levenslicht van de daaropvolgende band scheen al ietsje eerder. Ergens eind jaren zestig werden de eerste klanken geproduceerd door de leden Pigtail. Vele muziekstromingen werden vertolkt in de loop der decennia, allemaal hebben ze hun sporen nagelaten in de huidige setlist. Van optredens bij de MA-run tot aan festivals in Polen toe werden bezocht. Als optredend artiest wel te verstaan. Dit alles om dit jaar voor een grandioos optreden op Hegelsomse kermis te kunnen zorgen.
De afsluitende band deze dag schrikt niet terug van een beetje oud-ijzer. Patatje Metal giet namelijk zijn eigen sausje over de bekende popklassiekers. De inspiratie komt met name uit de glammetal, denk aan Twisted Sister en consorten, en dus kan een welhaast overdadige show niet uitblijven. Van aardappelmoeheid kan dan ook geen sprake zijn met deze heren die eerder al festivals als Paaspop, Lowlands en de Zwarte Cross onveilig maakte.

Reacties