Garbage Day

9 Maart zal OJC Niks in het teken staan van garage-rock en omliggende genres. Vuig, hard, en stiekem een beetje swingend. Dat is garage-rock. Maar laten we er niet omheen praten. Hier is de line-up:

Traumahelikopter
Absolute klapper van Eurosonic Noorderslag dit jaar was, geheel terecht, Traumahelikopter. Als je tijdens het spelen van je eerste nummer een deel van het systeemplafond naar beneden laat storten, dan doe je als band sowieso iets goed. Vuige vieze en harde garage rock 'n roll, dat is Traumahelikopter. En dat zullen jullie weten ook.

Cees & Mees
Cees & Mees is een tweekoppige band die bestaat uit (what's in a name?) Cees en Mees, die samen met behulp van drums, een gitaar en zang trachten muziek de zaal in te slingeren die is geïnspireerd door onder andere The Black Keys, Led Zeppelin en Jack White. Cees & Mees wisten al eerder onder andere Zomaarpop, de Nieuwe Nor en Perron 55 aangenaam te verrassen met oorstrelende bluesrock, en we zijn ervan overtuigd dat hun optreden op Garbage Day sowieso eentje voor in de boeken wordt.

The Mothmen
Dit Sevenumse muzikale trio (dat onder andere bestaat uit een gitarist van Early Adopters) maakt garage-rock. Naar eigen zeggen snel, rauw en hard. Meer weten wij er ook niet vanaf, maar het zou invloeden van The Hives, The Vines, Subways en Danko Jones kunnen hebben. Wij zijn net zo benieuwd als jullie.

Afterparties
Dit ensemble dat bestaat uit ex-leden van The Schmucks, Hermse House Band, Sick Boys, Schweindog en een van de twee leden van Feestcrusher en zal de eerste noten van de avond door de zaal laten galmen. Dit lokale orkestje wist al menig criticus te verrassen met hun Strokes-y Lou Reed-y geluid. In de voorrondes van Nu of Nooit werd frontman Niek Nellen al bestempeld als muzikant van de avond, dus vervelen doe je je niet met Afterparties.

Kaartjes kunnen aan de deur gekocht worden voor €6,-. Die deur gaat los om 20:30u en indien die dan nog niet uit zijn scharnieren is gescheurd, sluit die weer om 03:00u. 9 maart, Garbage Day. We zien jullie graag.

Reacties