Erwin Nyhoff

Erwin Nyhoff is terug in Lottum! Na diverse geweldige optredens te hebben gedaan in het café, op Weistock en zelfs op de rozenfeesten komt hij nu weer optreden op een gezellige zondag middag in het Canix café.

Erwin Nyhoff behoeft eigenlijk geen introductie. Hij verraste de Nederlandse en buitenlandse muziekscene onder eigen naam en Prodigal Sons met spetterende platen en optredens. Onder laatste naam trad hij op Nederlands bekendste en meest prestigieuze festival Pinkpop. Ook werd Nyhoff een paar keer uitgenodigd op het al even prestigieuze Amerikaanse jaarlijks terugkerende popfestival South by Southwest (Austin, Texas) Hij scoorde hits met Cool it China en You still think. Dit laatste nummer heeft de tand destijds zo goed doorstaan dat het lied zich mag scharen tot de Nederpopklassiekers van de vaderlandse popmuziek. Het lied is redelijk recent nog gebruikt in de film Phileine zegt sorry met Kim van Kooten in de hoofdrol. Nyhoff nam zijn laatste plaat Take your time op in Nashville Tennessee waar hij werd bijgestaan door topproducer Richard Dodd (o.a. .Bob Dylan, Freddie Mercury, George Harrison, Roy Orbison).

Ook maakte hij indruk bij Tony Joe White (schrijver van wereldberoemde klassiekers als Rainy night in Georgia,Polk salad Annie en Steamy windows), Scotty Moore en D.J. Fontana(gitarist en drummer van Elvis Presley in zijn beste periode) en Mick Taylor(gitarist Rolling Stones 1969-1974) waar hij samen mee optrad. Deze wereldberoemde topartiesten en inspiratiebronnen voor menig wereldberoemd artiest na hen (o.a. The Beatles en Led Zeppelin) waren zoals velen van ons erg onder de indruk van Erwin Nyhoff’s bijzondere, energieke en dynamische performance evenals zijn herkenbare en ijzersterke stijl en stemgeluid.

“Hoe komt een eenvoudige inwoner uit Zwolle aan zo’n stemgeluid,want die is werkelijk van internationale klasse!” schreef het muziektijdschrift Aloha over de man.

Reacties

Monstertruck schreef op :
Tammi.....da's niet zo ruig....tegelijk met persistence tour.....gudde doa neet hin?
collisiontammi schreef op :
Neen, ik goj dags durveur noa speedfest denk ik. Persistence tour in die galm bak is ut ok ni
Tonight at your house, it is not plouse
collisiontammi schreef op :
haha, maar zondag a.s. kunde nog fijn beej os komme party-en
Tonight at your house, it is not plouse
collisiontammi schreef op :
en up, voor de mensen die zin hebben in een gezellig feestje
Tonight at your house, it is not plouse
Monstertruck schreef op :
haha....hoe was Erwin Neuktuin?? geniaal Tammi.....lig nu nog lachend achter de computer!!