EP Release Ad Rem - 33 RPM met o.a. Fresku

Zaterdag 20 november presenteert rapper Ad Rem zijn eerste solo EP “33 RPM” in OJC Walhalla in Sevenum.

Ad Rem, in Sevenum beter bekent als Tom Minten (1986), timmert al een flink aantal jaren aan de weg. Begonnen in 2004 in de crew Tegengif waarmee veel op lokale festivalletjes gespeeld werd, na 2 jaar viel deze formatie uit elkaar en is Ad Rem een tijdje solo gegaan, waarna hij de Dortse rapper Risskant leerde kennen. Samen vormden ze het illustere Kamer van Cokehandel en in maart 2008 werd De Kamer EP gedropt die inmiddels een zekere cultstatus in de scene bereikt heeft en ruim 40 optredens in de daarop volgende tour. In dit zelfde jaar deed hij ook mee aan Nu of Nooit, waarbij de finale gehaald werd. Na deze wapenfeiten werd het een tijdje stil rond de rapper uit Sevenum, nu twee jaar later, komt hij als uit het niets met een solo EP en zijn er plannen in de maak voor een Kamer 2, maar eerst vanaf februari een half jaar naar Azië.

Ad Rem word deze avond ondersteunt door vrienden uit zijn wereld, de avond wordt afgetrapt door de Tilburge rapper Marsé die meteen de zaal in een relaxte vibe zal brengen met zijn rustige laid back sound, hij wordt hierbij ondersteunt door beatmaker Ernst.

Vervolgens zal Ad’s voormalige en -zoals het er nu naar uit ziet- ook weer toekomstige partner in crime Risskant de Woordvoerder het podium betreden. Risskant staat al sinds jaar en dag bekend als een van de meest productieve emcee’s uit de vaderlandse rapscene. Hij heeft maar lieftst 4 solo albums onder zijn riem, daarnaast nog de bovengenoemde Kamer EP, een collaboratie met de Canadese rapper Anonymouz en nog een shitload aan andere EP’s en mixtapes, dit allemaal pas vanaf 2006. Verder was hij in 2007 de winnaar van de Grote Prijs van Zuid-Holland en stond hij in 2008 ook samen met Ad Rem op Prilpop, de vaste Walhalla bezoeker weet dus dat de beste man als een brok energie over het podium raast, stilstaan is er gelukkig niet meer bij!

Hier na is de microfoon aan de heren Skenkie en Per.Verz. Skenkie komt uit Eindhoven en represent het Zieke Zuiden, Al heel wat jaartjes bezig, de wat oudere heads kennen hem misschien nog van de rapgroep Ambulant. na in 2004 losgebroken te zijn van deze crew besloot Skenkie te beginnen aan 'T Proefmonster zijn eerste solo cd en de naam Skenkie was gevestigd!
Begin 2007 dropte Skenkie een gratis te downloaden mixtape genaamd myspace knockoutzz vol. 1, die al binnen 3 weken 2000 keer gedownload was. Ook is hij finalist bij de Grote Prijs van Nederland geweest en heeft midden dit jaar een zijn mixtape Het minst slechte van… uitgebracht waar ook wat tracks met Ad Rem op staan.
Skenkie doet deze show met niemand minder dan de Roermondse rapper Per.Verz. Eind 2006 leek een bom hiphoppend Nederland getroffen te hebben toen de website www.per-verz.nl de lucht in ging. De nummers Ik Hou Van Jou, Muziekte, Wat is er op MTV? werden aan de lopende band gedownload en opeens had iedereen het over de onnavolgbare rijms, de lugubere manier van vertellen en de in-your-face delivery van deze man. Twee jaar later volgde nog enkele nummers (ook op deze site) waaronder misschien wel een van de beste Nederlandstalige hiphop nummers ooit: Lotte. Ook was Per.Verz te horen op De Kamer EP op het nummer Reconstrucie over de zaak Nathalie Holloway, hij nam hier –toepasselijk- de rol van Joran op zich. Verder was hij in Roermond de huisgenoot van Ad Rem en staat hij ook met een verse op de vanavond te releasen EP. Optredens van Per.Verz zijn erg schaars dus mis deze unieke kans niet om deze twee heren te zien!

Na het optreden van Ad Rem is het de beurt aan Eindhovenaar Fresku, behoeft deze man nog enige introductie? Wel nu, op 19 december 2008 zet hij zijn track “Kees” op internet, en nog voor Kerstmis wordt hij alom gezien als de nieuwe Nederlandse hiphop-belofte. Het nummer, een als brief aan platenbaas Kees de Koning verpakte aanklacht tegen de muziekindustrie, wordt op verschillende hiphopfora jubelend ontvangen en zet de naam Fresku in één klap op de kaart.
Verder is hij bekend als zijn alter ego Gino Pietermaai van de Oude Bok filmpjes. Verwacht bij Fresku geen standaard nummers over money en bitches maar eerder over zijn eigen onzekerheden en problemen. Zijn doorbraak nummer Twijfel is daar een goed voorbeeld van. Inmiddels is hij bij TopNotch getekend en is zijn debuutalbum uitgekomen met lovende recensies. Fresku’s vaste back up emcee en partner in de groep Zwarte Schapen; Karimineel is ook weer niet geheel toevallig een collega van Ad Rem op zijn dayjob. U ziet het, het wordt een ouderwets ons kent ons feestje bij Walhalla vanavond, zorg dat je erbij bent want deze unieke ervaring wil je niet missen!

Na de live shows zal er nog een afterparty plaatsvinden met lokale (dubstep) DJ’s,. Dit ook gewoon in de zaal van OJC Walhalla.

Damage: 6 euro
Deuren: 20.00
Aanvang: 21.00

Let op! Bij deze avond bestaat de mogelijkheid tot reserveren, dit doe je door een mailtje te sturen naar info@adremhiphop.nl, geef je naam door en vertel met hoeveel personen je komt. Doe dit ook en voorkom dat je voor een uitverkochte zaal staat.
Zorg dat je er voor 21.30 bent, na dit tijdstip komen de reserveringen te vervallen!

Adres:
OJC Walhalla
De Donckstraat 24-26
Sevenum
Tel.: 077-4672042

Reacties

Lennart schreef op :
harde party!
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
RickT schreef op :
word
Yeaup schreef op :
voor de mensen die willen komen: het is misschien toch aan te raden om even te reserveren, misschien overbodig maar begint toch redelijk hard te gaan met aanmeldingen.
Lennart schreef op :
gino pietermaaaaaai!

afterparty met wayne nice & frank slappa.

helaas kan ik er zelf niet bij zijn
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Jules schreef op :
Ik wil wellicht later op de avond komen, reserveren nodig? Of is later komen niet binnenkomen?
Lennart schreef op :
moet je even contact met joop opnemen denk ik..
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
moon schreef op :
als ik kom kom ik ook pas laat