EK op het Wilhelminaplein

Alweer twee jaar geleden is het. Twee jaar geleden dat het Nederlands elftal de kans kreeg om historie te schrijven op het WK in Zuid-Afrika. Het ging heel lang fantastisch goed, totdat ene Robben een levensgrote kans miste en ene Iniesta aan de andere kant liet zien hoe het wel moest. Weg droom; weg illusie. Maar wat hebben we genoten van de weg naar de finale!

Nu, twee jaar later, krijgt het Nederlands elftal een nieuwe kans om historie te schrijven op het EK in Polen/Oekraïne. Met een zware poule, dat moet gezegd! Maar zaten we 4 jaar geleden ook niet in de poule des doods met Italië, Frankrijk en Roemenië? Nu zijn we ingedeeld bij Denemarken, Portugal en de eeuwige rivaal Duitsland.

De Lange Horst en Blok10 organiseren, evenals twee jaar geleden, weer grote evenementen rondom de Nederlandse wedstrijden op het EK. Er zal weer een levensgroot scherm geplaatst worden van 24m2(!) op het Wilhelminaplein. Een scherm dat nog flink groter is dan twee jaar geleden, met ook nog eens flink verbeterde kwaliteit. Rondom de wedstrijden zullen verschillende deejays hun draaikunsten vertonen en zal er telkens een ware afterparty zijn op het plein. Voor de after-afterparty’s kun je natuurlijk terecht bij De Lange Horst en Blok10!
Tijdens dit EK zullen alle wedstrijden vertoond worden op het grote scherm, zelfs als het Nederlands elftal onverhoopt uitgeschakeld wordt. Dus ook alle overige poulewedstrijden en finales zijn te bezichtigen op het Wilhelminaplein!

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal wordt gespeeld tegen Denemarken, op zaterdag 9 juni om 18.00uur. De tweede wedstrijd zullen de Duitsers in de pan gehakt geworden, vanaf 20.45uur op woensdag 13 juni. De gekke Portugezen, met ene Ronaldo in het team, worden gepakt op zondag 17 juni, om 20.45uur! We gaan er weer één groot feest van maken! Wij zijn er in ieder geval klaar voor…

Reacties

Roy1984 schreef op :
als dat geen dolle boel wordt weet ik het ook niet meer. De slingers van het afgelopen WK hoeven i.i.g. niet opnieuw gegooid te worden.. die hangen nog steeds in de bomen tegenover Blok/De Lange.
jannis schreef op :
Kriebels kriebels kriebels. Zo lang Van Persie en Huntelaar maar opgesteld worden ben ik tevreden. En ik was voorstander van Urby op linksback, maar helaas...
RickT schreef op :
Helaas kunnen:

vPersie
Huntelaar
vdVaart
Sneijder
Afellay
Robben

Niet allemaal tegelijk spelen.
jannis schreef op :
Als je er hier 4 van op stelt, ben ik tevreden.
Teun schreef op :
Hangt het scherm dit keer hoger? Anders ga ik weer binnen kijken :P
KILL IT! KILL IT WITH FIRE!
jannis schreef op :
Jazeker. Is allemaal rekening mee gehouden.
Judith schreef op :
Hee Jannis, waarom werken jullie met andere munten buiten dan gewoon de horeca-munten?
Sn00f schreef op :
Sterker nog, bij de kroegen binnen kun je nu ook alleen maar die gouden munten kopen.
Jupske schreef op :
Erik van de lange zei dat het te maken had met soort van uitzend rechten die ze moeten betalen aan Europees nog iets als er veel mensen komen kijken. Maar erik zegt wel meer onzin dus of het waar is weet ik niet.
haters gonna hate
Teun schreef op :
Zal wel aardig wat kosten zo'n scherm. Het is te hopen dat NL de kwartfinale haalt anders wordt het helemaal een duur grapje.
KILL IT! KILL IT WITH FIRE!
jannis schreef op :
In vergelijking met 2 jaar geleden (het WK) moeten De Lange Horst en Blok10 Videma rechten betalen voor het uitzenden van de wedstrijden van het Nederlands elftal. Deze kosten zijn dermate hoog dat we dit helaas voor een klein gedeelte moeten verhalen op de consument.

Het scherm is inderdaad ontzettend duur; de kosten van Videma ook. Vandaar hopen we op begrip voor deze situatie, dat we de munt tegen een iets hoger tarief verkopen dan normaal. Het is natuurlijk ook een dienst die we verlenen aan jullie...

Videma is overigens vergelijkbaar met Buma. Maar dan voor video uitzendingen.

En natuurlijk hopen we allemaal op een kwartfinale van het Nederlands elftal :)...
Judith schreef op :
Opzich niet eens zo'n groot probleem dat er andere munten zijn.. maar niemand wist er iets over zaterdag. Hoe lang zijn ze geldig? Of er binnen wel met horeca munten betaald kon worden, waarom jullie deze munten hadden..
RickT schreef op :
Helder verhaal, duur grapje ook omdat het scherm er ook op andere dagen hangt. Wel relaxed, gisteren nog op het terras een stukje Shevchenko gekeken. :)
jannis schreef op :
Overigens had het inderdaad wel duidelijker aangegeven kunnen worden.
jannis schreef op :
Hehe, heerlijk die statistieken altijd. Zo kopte VI ook met: 'verliezend Wk finalisten hebben het traditioneel moeilijk op een Ek'. Staat er in de tekst: het is wel vaak zo dat de verliezend Wk finalist niet uit Europa komt...
jannis schreef op :
De gouden munten zijn overigens alleen tijdens (en na) de wedstrijden van het Nederlands elftal en Poolse elftal geldig. Eventueel ook tijdens de finale, als Nederland er onverhoopt uit vliegt.