DreksbakFM Release Party

Met trots presenteren wij jullie het programma van de eerste DreksbakFM uitzending en daarmee natuurlijk ook de line-up van ons eerste Dreksbak Feest!

Komende Zaterdag 5 September gaan de volgende DJ`s hun kunsten vertonen:

21.00 - 22:15 DJ Manno (Top40/Feest/Après-ski)
22:15 - 23:30 Goulash (Drum n Bass)
23:30 - 00:45 Eargasm (Electro)
00:45 - 02:00 Sjoza (House/Electro)
02:00 - 03:00 De Grote-Judith-En-Gradje-JippieKajee-RoadShow (Top40/Feest/Après-ski)

Iedereen is vanaf 21:00 uiteraard welkom in de blokhut van Jong Nederland Meterik (achter het terrein van de voetbalclub)
Voor 10 euro kun je de hele avond "gratis" drinken en genieten van de bovenstaande DJ`s.

Heb je nog geen kaartje, en wil je toch komen? Stuur dan even een mailtje naar redactie@dreksbak.nl met je naam en het aantal gewenste kaartjes. Dan ben je verzekerd van toegang op het feest.

Er zal ook verkoop aan de deur plaats vinden, de prijs blijft gewoon gelijk (€10,-) Echter zouden wij het fijn vinden als je even een reactie plaats zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Tot zaterdag in de Meterik of online via je speakers thuis!

Reacties

Koen schreef op :
als ik een kaartje kan bemachtigen ga ik d'r zeker heen :D
Strid schreef op :
Echt super k*t... Had zo'n zin in dit dreksbak feestje..
Dus pak mn agenda dr bij om 5 september te reserveren, raad eens..
Ja hoor, ik moet dat weekend verdorie werken!
Baal dr echt van! :(
RickT schreef op :
jieha!
Monstertruck schreef op :
wat is dit nou Rick?? gelijk van de witte Jan thuis aan de computer naar dreksbak?
Roedie schreef op :
Nou Strid dat wordt een adv dag dan :)
RickT schreef op :
joa ik hoef mn laptop maar open te klappen
RickT schreef op :
ik las het ja, gefeliciteerd
mooier dan het open klappen van een laptop
Monstertruck schreef op :
dat zeker ja!!

Suus is echt een super mooi meisje!! mja kan ook niet minder he.....it's all in the family! :)
Strid schreef op :
Gefeliciteerd!! :D

En tja, Ruud.. In de zorg neem je niet zo makkelijk un adv dag.. :(
Kan moeilijk die kiendjes unne hele nacht in de rolstoel laten zitten omdat ik zo nodig wil feesten.. ;)
Judith schreef op :
thuisbreng-service? Wat een luxe :D
Britske schreef op :
Ik weet eigenlijk nog niet of ik wel kan. Ik zou op zich graag komen. De blokhut is als een tweede thuis voor mij, dus de locatie is al goed :P Alleen is mijn vriendin vlak daarvoor jarig, dus die zou haar verjaardag wel eens in dat weekend kunnen houden. En verder heb ik denk ik niet echt mensen die mee gaan. In mijn vriendenkring zitten geen fanatieke dreksbakkers :P
Roedie schreef op :
Mjah dat hoef ook niet persee, sleep ze gewoon mee en je hebt zeker een top avond :)
Gradje schreef op :
Anders mag je ook wel naast mij komen staan ;) :P
I'm on a horse.
Koen schreef op :
Heb een kaartje :)
Strid schreef op :
Hoe staat het eigenlijk met de verkoop van de kaartjes? Loopt het een beetje met de luxe thuisbrengservice? :P
Baal nog steeds dat ik dit moet misse..
Sjors schreef op :
We zitten nu op 35 verkochte kaarten, nog 65 te gaan :)
Strid schreef op :
Dat vind ik toch al best netjes! :D Worden er vast nog wel meer, want wie wil dat leuke feestje nou missen? ;)
bramk schreef op :
Jammer, tegelijk met Gerard Ekdom in Canix.. ;)
Sjors schreef op :
Inderdaad, helaas was het niet anders te plannen vanwege de vele evenementen komende weken. (volgende keer plannen we verder vooruit ;))
Esther schreef op :
Quote: SjorsInderdaad, helaas was het niet anders te plannen vanwege de vele evenementen komende weken. (volgende keer plannen we verder vooruit ;))
ik stem voor na 17 januari ;)
Nakkie schreef op :
Is er al iets bekend over de dj's?
Too weird to live, and too rare to die.
Bert schreef op :
DJ Sjoza!
Sjors schreef op :
idd: DYP, Goulash, Eargasm, Sjoza en Tammi (als hij de planning rond krijgt) of Lennart.
Gradje schreef op :
Kunnen we als surprise-act niet Gerard Ekdom even vragen nog even langs de Meterik te rijden als hij klaar is in Lottum?
I'm on a horse.
collisiontammi schreef op :
yooow, mail me efkes of er nog alternatieven zijn. lijkt me iig te gek om te komen dj-en.
Tonight at your house, it is not plouse
Strid schreef op :
Zou wel un orginele surprise-act zijn, maar persoonlijk lijkt mij dit feestje juist zo leuk omdat leden van dreksbak eens mogen laten horen wat zij kunnen :)
Lennart schreef op :
hmm ik kan er helaas ook niet meer bij zijn omdat ik moet werken
Dit bericht is gewijzigd door Lennart op di 21 december 2012 om 11:10.
Janneke schreef op :
Kben nog aan 't twijfelen.. Wil hier eigenlijk wel eventjes gaan kijken.. Maar held Gerard Ekdom in de Canix is ook wel erruggg ruig..!!!

Gerard op Dreksbak party zou wel de ideale combi zijn!! Ik stem VOOR! :D8D
Janneke schreef op :
Is die "thuisbrengservice" niet ook mogelijk op de desbetreffende dag?? (A) Dan hoef ik niet na huis te fietsen! :P
Strid schreef op :
Whaha, dat is nog us un goed idee van je Janneke! :D
Nakkie schreef op :
Ik doe t voor 800 euro en een eenhoorn.

Eenhoorns zijn zoon fabelachtige dieren.

Even wat feiten over de eenhoorn:

Reeds in 398 v.Chr. wordt de eenhoorn beschreven door de Griekse arts en historicus Ctesias, die aan het hof van de Perzische koning erover hoorde in verhalen van reizigers uit Indië. In Indië en China was er vóór die tijd al sprake van de eenhoorn. Ook de Romein Plinius de Oudere beschrijft het dier. Ook in de Bijbel duikt het op meerdere plaatsen op, onder meer in het boek Job: ?Wie heeft de eenhoorn zijn vrijheid gegeven, wie heeft hem van zijn banden bevrijd? Ik laat hem wonen in de wildernis, de zoutvlakte is zijn domein.? Volgens de christelijke traditie leefden Adam en Eva samen met alle dieren, ook de legendarische eenhoorn, vreedzaam samen in het Hof van Eden.


Margareta van Antiochie en de eenhoornIn de ?Physiologus?, een boek over dieren en mythologische wezens, in de 2e eeuw in Alexandrië geschreven, wordt de eenhoorn in symbolische en vooral christelijke zin uitgelegd.

Alle beschrijvingen verschillen van elkaar, zoals meestal het geval is met verhalen die vooral mondeling zijn overgeleverd. De fantasie krijgt vrij spel, zeker als het over een fabeldier gaat, want niemand heeft het ooit gezien.

Marco Polo gebruikt de naam eenhoorn om de neushoorn te beschrijven. Ook geeft hij aan dat het dier geenszins lijkt op de eenhoorn zoals men die in Europa voorstelde. [1]

Ook vandaag nog speelt de eenhoorn een magische rol in de literatuur. In ?Harry Potter and the Philosopher?s stone? bijvoorbeeld komt er een eenhoorn voor. Hij wordt weergegeven als het nobelste dier dat er bestaat, een krachtig magisch dier wiens zilveren bloed Voldemort drinkt om in leven te blijven.

In juni 2008 werd bekend gemaakt dat in het Italiaanse Toscane wetenschappers een reebok met één hoorn op zijn voorhoofd hadden ontdekt. Het gaat om een jong dier van ongeveer tien maanden oud dat in een natuurreservaat bij Prato leeft. "Het is het eerste bewijs, dat de legendarische eenhoorn echt kan bestaan hebben" verklaarde Gilberto Tozzi, directeur van het Centrum voor Natuurwetenschappen in Prato.

[bewerken] De eenhoorn in de christelijke iconografie

christelijke iconografieIn de Middeleeuwen werd de eenhoorn bestempeld als een sterk en woest beest en toch ook geassocieerd met kuisheid en maagdelijkheid, het dier kon immers alleen in bedwang gehouden worden door een maagd. Een tekst uit de 15e eeuw luidt: ?Een eenhoorn is zo sterk, dat geen jager hem vermag te vangen. Maar een maagd wordt geplaatst daar waar hij verwacht wordt, zij opent haar schoot en de eenhoorn legt zijn kop daarin. Hij verliest nu zijn woeste aard, valt in slaap en wordt verrast als een weerloos dier en gedood door de werpschichten der jagers".

In de christelijke iconografie komen taferelen voor waarin de eenhoorn, opgejaagd door de engel Gabriël, zijn hoofd en zijn hoorn gedwee in de schoot van de Maagd Maria legt, een afbeelding van de Annunciatie, de aankondiging van de menswording van God de Zoon aan Maria. De eenhoorn wordt zelfs het symbool van Jezus zelf zoals onder meer blijkt uit de analyse van het middeleeuwse Geraardsbergense handschrift van een Mariagebed, de 'Bedinghe van onser vrouwen'. Ook Jacob van Maerlant identificeert Jezus met de eenhoorn en legt dat expliciet uit.


Speelkaart, kopergravure, ca. 1465
Wapen van Menaldumadeel, de eenhoorn wordt vaak gebruikt in de heraldiekIn het museum ?The Cloisters? - onderdeel van het Metropolitan Museum of Art, New York - vindt men een ietwat mysterieuze zaal behangen met een reeks middeleeuwse tapijten die taferelen uit de legende van de eenhoorn voorstellen. Bij ?La dame à la licorne? in het Musée de Cluny in Parijs, een andere reeks van middeleeuwse tapijten, uitingen van Vlaams kunstambacht, kan je eveneens het geheim van de eenhoorn trachten te doorgronden.

De eenhoorn die zijn hoorn in de schoot van een maagd legt, de hoorn die het beeld van een fallus oproept, voor een erotische en seksuele connotatie is niet veel meer nodig. Zie bijvoorbeeld de jongeman op de speelkaart rechts, waar lichaamshouding en het doorlopen van beharing van ruiter en paard naar de hoorn duidelijk dienen om de gedachte aan een erectie op te roepen.

Ook een leuk plaatje van een eenhoorn:en deze is ook leuk

Too weird to live, and too rare to die.
Koen schreef op :
wtf
Gradje schreef op :
Nakkie, ben je nu alweer aan de drugs?
Wat hadden we nu afgesproken?

(Verder is het niet slim om al meteen met je eenhoornverhaal te komen, er is immers nog geen overeenkomst en nu heeft de wederpartij eigenlijk het verhaal al voor gratis)
I'm on a horse.
Judith schreef op :
Charlie the Unicorn!
Bert schreef op :
Ik word smorgens wel eens wakker als een eenhoorn...
Roedie schreef op :
Heb je nu schaamteloos wikipedia zitte kopiere nakkie? Ik had wel een spannend sprookje bij verwacht!
Strid schreef op :
Dat vind ik nog eens een goed idee van je Ruud... Wil eigenlijk ook wel een sprookje over de eenhoorn lezen, geschreven door Nakkie! ;)
Ik weet het helaas nog niet of ik aanwezig kan zijn. Momenteel vecht ik tegen een verkoudheidvirus in mijn lichaam ;) En moet nog steeds het hele weekend werken.. :(
Nakkie schreef op :
Ik beloof dat er voor morgenvroeg een eehoorn verhaal staat over mijn eigen sprookjes eenhoorn, Diepertje de Eenhoorn.
Ik ben al jaren aan het manusscript aan het werken.

Het wikipedia bericht was om mensen klaar te maken en te prikkelen.

Ik heb, om even on-topic te blijven, wel zin in morgen.
Eargasm!

( bekijk Eargasm vanavond natuurlijk ook in Blok10 )
Too weird to live, and too rare to die.
Strid schreef op :
Wauw super, ik ben nu al benieuwd naar het verhaal over Diepertje de Eenhoorn! Ben benieuwd wat je er na al die jaren van maakt Nakkie!

En on-topic: ik ben zowieso wel benieuwd naar alle dj's. Maar helaas, als ik al kan komen, dan kan ik er maar 1 of 2 zien.. Dus misschien wil Diepertje zondag ook nog wel een mooi verslag maken van het DB feestje? ;)
Britske schreef op :
Als er maar niet in komt te staan dat ik zat was :P