Doe Maar Rouw

De Lange Horst zal vooral bekend zijn als dé locatie in Horst waar alles kan en mag. Dé locatie waar je helemaal los kunt gaan op heerlijke muziek van je favoriete dj of band. Dé locatie waar je op vrijdag- of zaterdagavond je vrienden ontmoet en je even helemaal niets aan je hoofd hebt.

Zoals velen van jullie weten, is De Lange Horst meer dan dat. Wij vervullen een maatschappelijke functie in gemeente Horst aan de Maas, getuige het feit dat we bijvoorbeeld meer dan 80 verschillende sportteams sponsoren; dat we in de loop der jaren al hebben meegewerkt aan verschillende goede doelen én gezien het feit dat we veel bindende evenementen organiseren zoals ‘De Hôrster Parade’, ‘Koningsnacht op het Wilhelminaplein’ en het ‘New Years Ball in de Merthal’.

Er lopen genoeg jongeren rond die wél iets aan hun hoofd hebben. Jongeren die recent, of al iets langer geleden, iemand zijn verloren en hier geen raad mee weten. Deze mensen kunnen terecht bij Gertie Mooren te Meerlo, een vrouw die is gespecialiseerd in rouw-, verlies-, en traumatherapie. De Lange Horst werd door haar benaderd met de vraag of wij een bijdrage zouden willen leveren rondom het organiseren van de dag ‘Doe Maar Rouw’. Dat wilden we zeer zeker.

Gertie Mooren organiseert in samenwerking met De Lange Horst, een aantal jongeren, jongerengroep 2strijd (www.2strijd.nl) en Gemeente Horst aan de Maas een dag voor jongeren én hun vrienden (13 - 25 jr.) die geconfronteerd zijn met een overlijden binnen hun gezin, vriendengroep, klas, etc. Deze dag wordt ingevuld aan de hand van allerlei gave workshops, zoals ‘singersongwriting’, ‘kickbocksen’, en ‘graffiti spuiten’. (Klik hier voor het volledige programma van deze dag.) Deze dag staat in het teken van ‘in gesprek gaan’ door middel van creatieve middelen. Ofwel: een dag ‘door, voor en over jongeren in rouw’.

‘Doe Maar Rouw’ vindt plaats in de zaal van De Lange Horst op zondag 19 april, van 13.00uur tot 18.00uur. Inschrijven voor deze dag kan via het mailadres info@gertiemooren.nl, waarbij aangetekend wordt dat je op deze dag vrijblijvend in- en uit mag lopen. Het inschrijven voor de specifieke workshops kan ter plekke op de dag zelf.

Reacties