Concussion - Renske Carlyn - The Wild Things

Het podium van 't Stammineke zal Zaterdag 2 Oktober plaats maken voor 2 jeugdige bands en een zangeres met heel veel ambitie. Om deze maand wat meer leven in te blazen is de Stamcrew na het super otpreden van de Stringkings op 17 September opzoek gegaan naar weer een leuk avond vullend programma waar wij op enkele jeugdige taltenten zijn gestuit die wij met veel plezier graag zien optreden in ’t Stammineke! Hier onder staan enkele biografie met foto’s van de bands en de zangeres.

The Wild Things

Amper 14 lentes jong, nu al klaar om Nederland te verbazen met hun branievolle rock & roll. Laat je echter niet misleiden door de jonge leeftijd van deze gasten, want spelen kunnen ze. Zomerse poprock-liedjes van het zuiverste soort!

Als de 14-jarige Jiri Taihuttu de even oude Daan Eekers ontmoet als medestudent op zijn vaders gitaarschool slaan de vonken snel over en besluiten ze een band te beginnen. Waarom tot in den treuren “Smoke On The Water”, “Stairway To Heaven” en “Smells Like Teen Spirit” blijven oefenen als je ook zelf liedjes kunt schrijven? Met de toevoegingen van Koen Ploum op bas en de Stef Fleuren op drums zijn The Wild Things een feit. Nederlands friste gitaarband, klaar om menig hart te veroveren.

Na drie maanden neemt het viertal hun eerste nummer op, getiteld “Thinking About You” en kort daarna raakt hun prille carrière in een onophoudelijke stroomversnelling. Jiri’s broer Jim, werkzaam bij mediabureau Habbekrats, hoort het nummer en wil direct met de jongens aan de slag om een clip te maken. Vrijwel tegelijkertijd krijgt platenlabel Excelsior Recordings het liedje te horen en tot ongeloof van de muzikanten is het pact snel gesloten: The Wild Things tekenen bij Excelsior Recordings. Binnenkort verschijnt de debuutsingle “Thinking About You”. Op dit moment zijn de jongens hard aan het werk om meer nieuwe nummers te schrijven.Renske Carlyn.

Renske Carlyn (Sittard, 1997) uit Tegelen begon al op jonge leeftijd met muziek maken. Op 10 jarige leeftijd had ze haar eerste live performance als zangeres. Om zichzelf te kunnen begeleiden besloot ze als 11 jarige gitaar te gaan spelen. Naast de ervaring die zij opgedaan heeft in een tweetal stevige rockbands waar ze (solo) gitaar speelt en zingt, waagt ze zich vol overgave aan een akoestische sessie.

Concussion.

Van een vrienden groepje naar een Band. Zo is het allemaal begonnen bij de vier muziekanten; Jules H. (gitaar), Jules v Lier(gitaar), Dave (bass) en Ted (drums).
Na een afvaller ging het een tijd door met z'n drieën. Bij toeval troffen ze in een muziekcentrum te venlo de huidige slaggitarist aan. Na wat jamsessies voegden Glenn zich bij de band.
Glenn besloot zijn kansen te wagen bij de Rock City Institute in Eindhoven waarvoor ze nog een zangeres nodig hadden. Hier kwam Bo voor invallen en die besloot te blijven.
Helaas had de tweede gitarist het ook laten vallen. Hierdoor zocht Concussion een nieuwe gitarist en dat werd Laslo. Dit is nu de huidige band Concussion.

www.stammineke.nl

Reacties