Club du Longue: Outdoor

Evenals vorig jaar staat het Wilhelminaplein het eerste weekend van de officiële bouwvak in het teken van ‘feestje’. Waar op vrijdag, tijdens de Bouwvakfeesten, verschillende bands hun kunsten mogen vertonen op het Wilhelminaplein, is het op zaterdag tijd voor heerlijke house en alles wat daarmee te maken heeft: Club du Longue: Outdoor!

Headliner van het event is niemand minder dan Ron van den Beuken. Niets dan respect voor deze dj. Samenwerkingen met onder andere Ferry Corsten en Armin van Buren, veel creatieve projecten en tal van top-10 dance-hits maken van deze man een gevestigde naam in de internationale dance wereld. De Lange Horst is trots op het verwelkomen van deze headliner.

Y-Mor en Amica zijn deze avond present om alle mannelijke bezoekers een heerlijke, zomerse verliefdheid te geven. Maar onderschat deze dames zeker niet! Y-Mor heeft in het verleden reeds gedraaid aan de zijde van internationale grootheden als Hardwell en Vato Gonzalez. Haar stijl is het best te omschrijven als tech- en progressive house. Amica is een oude bekende van Club du Longue. Vorig jaar was zij een van de deejays die draaide tijdens de ‘Femmes Fatales’ editie. Deze producer/dj bevestigde toen, wat wij al wisten: een topper in de industrie! Haar stijl is het best te omschrijven als electro/house.

Swavanti is de grote onbekende deze avond. Wie deze mystery guest is, daar kom je maar op één manier achter: komen!

Onze eigen residentals, de Club du Longue heroes of the day, Kid de Luca en Mc Boogie completeren deze line-up. Introductie is eigenlijk overbodig. Kid de Luca, mede-organisator van de Club du Longue serie, en Mc Boogie weten wat het is om een feestje te maken.

We vangen deze dag, zaterdag 14 juli, al aan om 19.00uur op het Wilhelminaplein. Entree is compleet gratis. Helaas kan deze avond buiten maar tot 01.00uur duren, maar we gaan tot in de vroege uurtjes door in de zaal van De Lange Horst.

Reacties

jannis schreef op :
Hierbij hetzelfde verhaal als bij de bouwvakfeesten: in het allerergste geval, bij noodweer, gaan we over op Plan B. Plan B: het hele evenement naar de zaal van De Lange Horst verplaatsten.

Overigens begint dit evenement, net als de bouwvakfeesten van morgen, ook al om 19.00u (!)
jannis schreef op :
Het evenement Club du Longue: Outdoor, is om twee redenen vanavond verplaatst naar binnen, naar de zaal van De Lange Horst.

De eerste, en minst belangrijke reden is dat het weer deze dagen niet mee zit. Vanavond is er wederom veel kans op regen en we willen helaas het risico niet lopen dat het evenement in het water valt.

De tweede reden is belangrijker van aard. Gisteren organiseerde De Lange Horst reeds de Bouwvakfeesten op het plein. Met een goede opkomst, twee fantastische bands en een sterke dj, leek niets een mooi feestje in de weg te staan. Totdat de ?handhaving? kwam controleren op decibellimiet. Het opgedragen limiet van de gemeente, van 80decibel, werd overschreden met enkele decibellen, om precies te zijn: 82db. De band was al enkel op ?monitor? aan het spelen, het mastervolume stond volledig (!) uit, maar de 80db kon onmogelijk gehaald worden. Gevolg: de band moet halverwege zijn set stoppen met spelen. Een domper op de avond.

Vanavond hebben we hetzelfde limiet van 80decibel opgelegd gekregen. Om te voorkomen dat het publiek wederom het volume van de entertainment overschrijdt, hebben we besloten om het evenement goed aan te pakken en naar binnen te verplaatsen.

Hopelijk kunnen we op jullie begrip regelen en gaan we er vanavond in de zaal één groot feest van maken. En hopelijk is dit een ?eye-opener? voor onze gemeente, dat een fatsoenlijk evenement helaas niet georganiseerd kan worden met een geluidslimiet van 80db.

We beginnen in de zaal om 22.00uur. De line-up zal nagenoeg geheel gehandhaafd worden. En het beste nieuws wellicht voor jullie: entree is nog steeds geheel gratis!
RickT schreef op :
Gewoon nooit geen feesten meer op het plein dus, 80db... niet te doen, daar gaan ze op de markt al overheen. Als je een limiet van 80db oplegt weet je gewoon niet waar je het over hebt. Zeg dan gewoon meteen eerlijk dat je geen feesten op het horecaplein wil hebben ipv dit omslachtige gedoe.
jannis schreef op :
Ik vrees dat ik me enigszins moet aansluiten hierbij. Wellicht interessant om hier een apart topic van te maken.