Café Parlement

Kom aanstaande donderdag naar Café De Lange en discussieer mee met een panel vaan raads- en tweede kamerleden.

Reacties

Esther schreef op :
goed initiatief!! hoop dat veel jongeren gaan meediscussieren! succes alvast allemaal!
Koen schreef op :
Heb deze week toevallig op donderdagavond vrij... denk wel dat ik ga!
Gradje schreef op :
1) Comic Sans!? Dan kan ik niet.

2) thema "duurzaam platteland"... kan daar denk ik niet veel zinnigs over toevoegen... :| (Op zich wel goed initiatief echter!)
I'm on a horse.
Strid schreef op :
Ik vind het idee echt super, maar inderdaad het thema.. Nee ik kan me belangrijkere dingen voorstellen op het moment dan dat is ga discussiëren over hoe het landschap er over 10 jaar uit moet zien.. Niet dat ik dat niet belangrijk vind, maar er zijn hier in de laatste maand op dreksbak andere onderwerpen besproken die ik dan liever op zo'n avond terug zou zien..
Janneke schreef op :
Ik vind het wel degelijk een belangrijk onderwerp. God weet hoever de omgeving hier de komende jaren volgebouwt gaat worden, en dat je achteraf denkt, had ik daar maar wat aan kunnen doen.. Wij zijn uiteindelijk degene die er dan mee moeten leven!
niekdeman schreef op :
[quote=Gradje]1) Comic Sans!? Dan kan ik niet.

ik weet het Grad, maar dat komt het dichtst bij een lettertype wat lijkt op een met krijt geschreven schrift. Er zijn wel betere, maar deze kosten 190 euro. Beetje veel geld voor een eenmalig postertje :)
niekdeman schreef op :
2) thema "duurzaam platteland"... kan daar denk ik niet veel zinnigs over toevoegen... :| (Op zich wel goed initiatief echter!)[/quote]

Er zijn inderdaad spannendere onderwerpen te bedenken, maar je kunt dit thema erg breed trekken. Denk hierbij aan de ontwikkeling van diverse toekomstige projecten (Floriade, Klavertje Vier), bestemmingsplannen van grond in jouw omgeving, de toekomst van ieders leefgebied. Toch wel degelijk zaken waar ieder (indirect) mee te maken heeft/krijgt.
niekdeman schreef op :
Quote: StridIk vind het idee echt super, maar inderdaad het thema.. Nee ik kan me belangrijkere dingen voorstellen op het moment dan dat is ga discussiëren over hoe het landschap er over 10 jaar uit moet zien.. Niet dat ik dat niet belangrijk vind, maar er zijn hier in de laatste maand op dreksbak andere onderwerpen besproken die ik dan liever op zo'n avond terug zou zien..
Dit initiatief zal bij succes mogelijk herhaald worden, misschien met meer op jongeren toegespitste items.
Verder zullen er op de schermen ook nog evengoed enkele voetbalwedstrijden worden vertoond, mocht dat voor iemand een reden zijn niet te komen.
Maarten schreef op :
Ik vind het ook een superiniatief, het onderwerp spreekt me ook niet zo aan maar mss kom ik wel ff langs als dat helpt om dit soort avond vaker te laten plaats vinden.
Dont worry about a thing, cause every little thing gonna be all right.
Koen schreef op :
Quote: niekdemanik weet het Grad, maar dat komt het dichtst bij een lettertype wat lijkt op een met krijt geschreven schrift. Er zijn wel betere, maar deze kosten 190 euro. Beetje veel geld voor een eenmalig postertje :)
http://www.1001freefonts.com/handwriting-fonts.php ;)
RickT schreef op :
[quote=niekdeman][...]
www.dafont.com

maar ontopic: donderdagavond, dan ken ik nie
Tumke schreef op :
misschien een kijkje nemen omdat ik het wel een interessant topic vind gezien mijn studie. donderdag ben ik toch toevallig in Horst.
janwillem3488 schreef op :
Ik steun dit initiatief. Ik ben alleen jammer genoeg in Nijmegen. En kan daarvoor in deze tentamenweek helaas niet terug komen. Is dit georganiseerd door de PvdA? Ik had gehoord dat die vaker een Cafe Parlement hebben georganiseerd. Erg goed om in een ongedwongen sfeer zaken te bespreken. Ik ben een aantal keren naar Politiek Cafe Zout in Oss geweest(http://www.politiekcafezout.nl/). Het zou leuk zijn als iets dergelijks ook in Horst regelmatig zou worden georganiseerd.
Mijn complimenten in ieder geval voor de toplocatie. Tijdstip komt mij persoonlijk beter uit in het weekend, maar ik kan me voorstellen dat de Lange dan andere prioriteiten heeft.
RoyBouten schreef op :
We hebben inderdaad al drie keer en café parlement georganiseerd. (alle drie de keren in Cambrinus) en doen het deze week twee keer. Donderdag bij de Lange en zaterdag Blok10. We willen de politiek zo naar de burgers brengen om onze volksvertegenwoordigende rol beter uit te kunnen voeren.
Janneke schreef op :
Hoe is dit gegaan??
Zijn er veel mensen op af gekomen?
Koen schreef op :
ik was alsnog verhindert :( wel jammer
RickT schreef op :
is t vanavond in blok10?
Koen schreef op :
Quote: RickTis t vanavond in blok10?
jawel
boterbram schreef op :
een drankenkaart? is dat niet een beetje in strijd met jullie programma?
Strid schreef op :
Weet iemand hoe deze avond was?
Was er een goeie opkomst?
RickT schreef op :
Quote: boterbrameen drankenkaart? is dat niet een beetje in strijd met jullie programma?
aanzetten tot (overmatig) alcoholgebruik
niekdeman schreef op :
Met een drankenkaart kun je ook cola halen hè
RickT schreef op :
jaaa ok ok ok