Braderie (vrije markt): Bigns

Het Brabantse Bigns is anno 2008 geen onbekende naam meer in het rockcover circuit. In acht jaar tijd hebben zij zich op weten te werken van een schoolbandje tot een volwassen band met een breed en gevarieerd repertoire, waarvan zowel de jonge als de oude rockers
kunnen genieten. Alhoewel Bigns vele rocklegendes vertolkt is zij geen band van enkel klassiekers. Naast de meer ‘geijkte nummers’ zal ook een gedeelte van het optreden gevuld zijn met onbekender werk en dat is ongetwijfeld hun sterke kant! Een avond met deze band en oude(re) tijden worden regelrecht het podium afgeblazen.

Opmerkelijk is dat de gemiddelde leeftijd vijfentwintig jaar bedraagt en dat het enthousiasme van de band zonder meer op de jeugd wordt overgedragen. De vijf jongens laten zien dat goede rock tijdloos is en niet alleen voor de ouwe lui! Bigns geeft muziekles en niet voor softies. De nummers worden voorzien van een scherpe tot zéér scherpe rand, zoals een rock ’n roll band betaamd. Het motto? Lol maken als allerbelangrijkste doel. Dat stralen ze ook uit. En de band speelt alsof hun leven er vanaf hangt. Niet gek dus, dat Bigns al diverse
podia in binnen- en buitenland gezien heeft en een graag geziene band is op menig motortreffen. De band speelde samen met Rowen Heze, Peter Pan Speedrock, The Bintangs, The Spades, BZB, El Guapo Stunteam, The Apers en nog veel meer.

Bigns weet na jaren intensieve podiumervaring precies wat het publiek wil horen en schrikt er niet van terug om een set helemaal om te gooien en een avondje te improviseren.
Doel: de zaal van voor tot achter te laten dansen. Door de afwisselende nummerkeuze en een opzwepende show waar de band om bekend staat wordt dit doel zonder veel moeite behaald.
Neem eens een kijkje op de website www.bigns.nl, waar o.a. contactinformatie, foto’s en muziek op te vinden zijn.

Deuren open: 14:00 uur
Aanvang: 16:00 uur
GRATIS ENTREE!!

Reacties