Bluesmatinee met Safehouse in Mafcentrum

Zondag 1 april staat de Schotse Bluesband "Safehouse"centraal tijdens het bluesmatinee in het Mafcentrum. In het voorprogramma speelt de Limburgse Skinwheels Bluesband.

Safehouse ( Schotland ), Ex Blues 'NTrouble
Met een nieuwe line-up en een sound scherper dan ooit, speelt Safehouse vol power. Naast hun optredens voor het te gekke publiek in hun geboorteland Schotland gaat Safehouse ook optreden in Europa, waar ze een trouwe schare fans hebben.
Origineel lid Andrew Stirling wordt vergezeld door twee voormalige ** BLUES 'N' TROUBLE-leden John Bruce op gitaar en Sean Scott op drums. De line-up wordt gecompleteerd door toetsenist Ali Petrie (Hobotalk + anderen) & Chris Peebles, frontman en zanger extraordinaire! Samen vormen ze een formidabele outfit die nooit faalt om de aanwezige menigte te behagen.
Hoewel geworteld in de blues, hun repertoire omvat een mix van origineel materiaal en zorgvuldig gekozen covers (Traffic, TYA, Moby Grape, Little Feat, Otis Rush, Bo Diddley, etc..), laten ze zien hoe ze hun handen niet omdraaien voor het spelen van de harde noten van Rock, via Blues door naar volledige opgeblazen Psychedelia!
De band is op het moment bezig met het schrijven van meer eigen materiaal, het plannen van een 'live' album en het plannen van het buitenland festival optredens.

The Skinwheels Bluesband ( Nederland):
De Skinwheels Bluesband is een bluesrock band onstaan rondom de in Maasbracht woonachtige gitarist, John Velraads.
De muziek van de Skinwheelsbluesband vindt zijn oorsprong in de beste bluestraditie.Met voorbeelden als W. Trout, SRV, G.Moore, J. Healey en vele anderen.Het reportoire van de band bestaat v.n uit eigen werk, afgewisseld met enkele bluescovers.
Meesleepende bluesballades worden afgewisseld met stevige bluesrock en blues met een funky tintje.Het enthousiasme en liefde voor de blues zorgen voor een spetterend optreden,waarbij het onmogelijk is om stil te blijven staan tijdens de meeslepende gitaar solo's van John.De bandleden hebben alle drie ruime ervaring in de rock en blues.

Reacties