Beachweekend 2010

Op zaterdag 10 en zondag 11 juli zal voor café De Beurs en op de parkeerplaats achter de Merthal wederom, net als vorig jaar, een fantastisch beachweekend plaats vinden.

Nieuw op dit beachweekend zal zijn dat op zaterdag 10 juli het eerste Horster Beach Soccer toernooi zal plaatsvinden. De start zal zijn vanaf ca. 17.00 uur.
Beach Soccer is een snel voetbalspel omringd door een opblaasbare border, waarbij hoogstandjes en technische trucjes aan de orde van de dag zijn. De sport is spectaculair en dynamisch. Het zand voegt een andere dimensie toe aan de sport: lenigheid en individuele vaardigheden worden getest. Aangezien een veld van zand allesbehalve makkelijk bespeelbaar is, is de bal is het grootste gedeelte van de tijd in de lucht, wat weer zorgt voor spectaculaire omhalen van de spelers en mooie zweefduiken van de keepers. Met teams van 3 personen zal dan worden uitgevochten wie zich de eerste kampioen van Horst mag noemen en wie dus de eerste prijs in ontvangst zal mogen nemen.

Voor de tweede keer al weer zal er op zondag 11 juli Beachvolleybal worden gespeeld op zand door twee teams van drie of vier spelers. Er zal gestart worden om 13.00 uur. Het speelveld is door een net in twee delen verdeeld. Aan weerskanten van het net staat een team. Het doel van het spel is de bal in het veld van de tegenpartij op de grond te krijgen en te voorkomen dat dit in het eigen veld gebeurt.

Beachvolleybal is tactisch gezien een ingewikkeld spelletje. Met drie of vier personen moet een veld verdedigd worden, wat vraagt om een goed tactisch inzicht en afspraken tussen alle spelers.

Er zal gespeeld worden in 2 catagorieen. In catagorie A worden de profs ingedeeld. Deze spelen in een team van 3 personen en zal bestaan uit nog actieve wedstrijdvolleyballers. In catagorie B worden de recreanten ingedeeld. Deze spelen in teams van 4 personen.

Beide dagen zal er gespeeld worden op, met gele zand, aangelegde velden rondom café De Beurs in Horst. Belangrijk is dat je je snel opgeeft met je team, dan weet je ook zeker dat je mee kunt doen.

Dus als je zin hebt in een leuk Beachweekend vol met actie en activiteit en natuurlijk ook het natje en het droogje en je bent 16 jaar of ouder, geef je dan snel op bij Café De Beurs, Gasthuisstraat 27 Horst. Inschrijfgeld per team is € 10,00.

Opgaven zijn welkom aan de bar van Pretcafé de Beurs of via www.beachweekend.nl. Tevens kun je hier ook meer informatie vinden over het aanmelden, team samenstelling en spelregels etc.

Dus tot 10 en 11 juli op het Beachweekend in Horst

Tot dan!

Reacties