Battle Of The Watjang?!?

Aanvang: 20:30 uur
Entree: gratis!!!!

Battle Of The Watjang?!? 2009
4 bands strijden voor felbegeerde plek op het Zomaarpop festival
All Seasons Remain, True Citizen, Profuna Ocean, Derelict Dandies

Aanstaande zaterdag 3 oktober vindt bij OJC Watjang?!? de jaarlijkse bandwedstrijd ‘Battle of the Watjang’ plaats. Een avond vol met muziek, gezelligheid maar vooral ook veel strijd. Dit omdat er slechts twee plekken te verdienen zijn voor een optreden op het 2-daags festival Zomaarpop, dat vorig jaar maarliefst meer dan 1100 bezoekers trok! Dit jaar zal het festival met 2 podia plaatsvinden op 24 en 25 oktober.

Het festival staat vooral bekend om de doorbrekende bands en daarnaast grote nationale en internationale bands en is daarom niet voor niets zo populair. In het verleden stonden er grote bands als De Heideroosjes, The Sheer, Rowwen Heze, Candy Dulfer, The Opposites, Krezip en Dreadlock Pussy op het podium van Zomaarpop. De winnaar van de Battle mag het festival op de 2de festivaldag openen op de Main Stage. De band die als 2de eindigt mag het festival openen op de Soos Stage, ook op de 2de festivaldag. De bands die dit jaar voor deze zeer felbegeerde plekken gaan strijden zijn All Seasons Remain, Profuna Ocean, Derelict Dandies en True Citizen.

Laatstgenoemde is een band uit het Noord-Limburgse Venlo. De band speelde haar eerste noten in het najaar van 2007 met Mathijs voor de zang en toetsen, Anne voor het gitaarwerk en de achtergrondzang, Cayn voor het drumwerk en achtergrondzang en Wout op de bas. De band is begonnen met spelen van covers. Van the Hives tot Radiohead en van Muse tot the Music. Nadat Wout in het voorjaar van 2008 erachter kwam dat True Citizen toch niks voor hem was moest er een nieuwe bassist worden gezocht. In mei 2008 was de uit Sittard afkomstige Michiel de eerste die op de oproep van de band reageerde. Na een paar oefensessies bleek al snel dat het goed klikte met de nieuwe bassist en werd hij in vaste dienst genomen. Vanaf de zomer van 2008 zijn ze hard aan de slag gegaan met het schrijven van nummers. Inspiratiebronnen hierbij zijn onder andere Doves, Radiohead, Air Traffic, Queen en Muse. De muziek heeft een alternatief karakter, waarin veel geëxperimenteerd wordt. Eind 2008 zijn de eerste drie eigen nummers opgenomen in het oefenkeldertje van True Citizen. De drummer van de band, Cayn is afkomstig uit Venray.

De band ´All Seasons Remain´ is volledig afkomstig uit de gemeente Venray. De 5-koppige band bestaande uit Mark Kessels, Wout Jansen, Patrick Valckx, Tom van Mil en Stan Remmen zijn pas kort bij elkaar en is gevormd door Metallica-liefhebbers. Dit is dan ook te horen aan hun muziek(stijl) Ze spelen nummers van onder andere Metallica, en wijken af naar Bullet for my Valentine, Children of Bodom en Lamb of God. Kortgeleden zijn ze zelfs al begonnen met het schrijven en spelen van eigen nummers. Ondanks deze kleine historie van de band hebben ze een mooie toekomst in het vooruitzicht. Een optreden op Zomaarpop via de ‘Battle Of The Watjang’ zal de carrière een boost geven.

Naast deze twee regionale acts zal Profuna Ocean de felle strijd aangaan. Zoekend naar de ultieme samensmelting van verschillende muziek stijlen start het verhaal van Profuna Ocean in 2008. Sterk beïnvloed door hun eigen individuele visie in de muziek komen vier muzikanten samen om een pact te smeden. Muziek is wat hen bind en daarom besluiten zij zich op te sluiten in een donker hok ‘in the middle of nowhere’ om hetgeen zij in hun hoofd hebben te laten samensmelten om het vervolgens aan de buitenwereld te presenteren.
Met de release in mei 2009 van 'Watching The Closing Sky', hun eerste CD met slechts vier tracks die desalniettemin toch bijna veertig minuten duurt, is de tijd gekomen om Profuna Ocean aan een breder publiek te introduceren. De debuut CD 'Watching The Closin Sky' mag zich nu al verheugen op een internationale interesse. De Duitse platenmaatschappij Cargo Records zal de CD in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uitbrengen en Koalla Entretenimento uit Brazilie zal Profuna Ocean in Brazilie, Argentinie en Chili gaan promoten terwijl er ook reeds interesse vanuit andere landen is getoond.
Profuna Oceaan is een eigenwijze en geïnspireerde band met een muzikale uitstraling die aan de ene kant in het sferische en progressieve spectrum van de muziek kan worden geplaatst, maar aan de andere kant ook een band die niet te plaatsen valt binnen een bepaald muzikaal kader. Zij zullen je verrassen door de mooie, cleane muzikale frases die van het ene op het andere moment met vlagen kunnen overgaan in stevige stukken rock.
Samenkomend ontwikkeld dit zich tot muzikale meester stukjes die zonder enige twijfel een gewillig oor zullen vinden onder een breed publiek.

De laatste band die kans maakt op een optreden op het 2-daags festival met 2 podia zijn de ‘Derelict Dandies’: stop Sixteen Horsepower, Van Morrison, Counting Crows en Radio Head in een smeltkroes en de legering die dit oplevert heet Derelict Dandies. De eigenzinnige pop/rock muziek van deze band duwt je van de flat als het net goed lijkt te gaan en sleurt je met een glimlach langs de randen van de afgrond. De teksten van de nummers zijn vaak pijnlijk herkenbaar en de meerstemmige zang en het geluid van de accordeon doen de rest om het begrip melancholie een nieuwe betekenis te geven. Tot nu toe leverde dit de band uit Arnhem veel positieve reacties op tijdens optredens en het aanbod om samen met producer George Konings hun eerste single op te nemen en de uitverkiezing Local Hero van het muziekblad LiveXS. De single getiteld So Ready to Run is vanaf begin 2009 op verschillende radiostations in Nederland te horen waaronder radio 5 en 3fm. Daarnaast is de band, die pas sinds drie kwart jaar samen speelt, ook de komende tijd veelvuldig live te bewonderen in onder andere 013, Paradiso, Paard van Troje en Luxor Live.

Zoals je ziet zal wordt het aanstaande zaterdagavond,3 oktober, een mooie, gezellige avond met veel strijd bij OJC Watjang in Oirlo. Iedere band zal een half uur spelen en de uiteindelijke winnaar(s) zullen bepaald worden door een jury. De deuren van OJC Watjang?!? zullen openen om 20.00uur. De entree voor deze avond is gratis. Meer informatie over de Battle kun je vinden op www.watjang.nl en meer informatie over het Zomaarpop festival kun je vinden op www.zomaarpop.nl. Zorg dat je er bij bent!

Reacties