Banana Pancakes

Rond het jaar 2006 hadden 4 jongemannen uit Meterik hetzelfde idee. Namelijk samen een band beginnen. Dit stuitte wel op een klein probleempje. Want er was een overvloed aan drummers en een groot tekort aan gitaristen. Een tijd later is besloten dit idee toch door te zetten, maar er moesten dan wel minstens 2 bandleden een ander instrument gaan bespelen. Na wonderbaarlijk weinig discussie hebben Mark en Bas gitaar en basgitaar l...eren spelen, en na dik een jaar geoefend te hebben zijn; Guus, Mark, Bas en Chiel samen gaan spelen. Dit was het begin van de band, en dit bleek een succes te zijn.

Sinds 2008 heeft de band dan ook op verschillende podia in deze regio gestaan. Banana Pancakes omschrijft zichzelf het liefst als een energieke band die er alles aan zal doen om het publiek een vette avond te bezorgen. Dit doen ze met een heel breed muziekrepertoire (voor jong & oud), maar met toch wel de nadruk op gitaarmuziek waar je goed op los kunt gaan.
Door op een erg kritische manier gezamenlijk de nummers uit te kiezen, creëren de mannen van Banana Pancakes originaliteit in hun nummerkeuzes en zorgen ze ervoor dat ieder optreden weer net iets anders is. Een greep uit het repertoire zijn nummers van: Arctic Monkeys, The Offspring, Red Hot Chili Peppers, AC/DC, maar ook muziek van The Beatles, George Baker en Rowwen Heze komen zeker aan de orde.

Reacties