Adje Watje #7

Zevende editie ‘Adje Watje’ bij OJC Watjang?!?

Aanstaande zaterdag, 17 april is het weer groot feest bij OJC Watjang?!? in Oirlo. Daar vind namelijk voor de zevende keer het welbekende ‘Adje Watje’ festijn plaats. Deze avond is inmiddels al zeer beroemd in de streek van Noord-Limburg. Net zoals bij iedere editie van Adje Watje voert punkrock de boventoon in de kelder van het open jongeren centrum. Elk jaar weer is er de best punk/rock muziek te vinden en te horen: zowel regionale bands als nationale bands, zowel beginnende, als bands die al heel vaak op de planken hebben gestaan. Zo stond de vorige Adje Watje punkrocknight in het teken van het afscheid van de Venrayse punkband ‘The Jux Junction’. Ook dit jaar heeft de organisatie een geweldige line-up weten te strikken. Op de zaterdagvond zullen in willekeurige volgorde The Story Of Mr. Black, Ravens, This Routine Is Hell en Noyalty het podium in Oirlo betreden. Eerstgenoemde band is zeker geen onbekende in de omgeving van Venray. Deze jonge band, geheel afkomstig uit Venray timmert de afgelopen tijd hard aan de weg: zo wisten de rockers afgelopen maand de halve finale van de bandwedstrijd Emergenza te bereiken. Een hele prestatie, omdat deze strijd gaat tussen bands over de hele wereld. Ze mochten spelen in 013 Tilburg, een van de grootste poptempels van ons land, waarbij de band o.a. door veel aanhang uit Venray tot de kwartfinales wist door te dringen: Eind deze maand gaan ze strijden om in plek in de finale, maar eerst zullen ze het dak van OJC Watjang?!? eraf gaan spelen, zorg dat je het niet mist. Kom zeker op tijd, want The Story Of Mr. Black zal de zevende editie van Adje Watje openen.

Naast deze regionale band is er aandacht voor een band met meer ervaring. Noyalty is een zeskoppige band uit het zuiden van Nederland. Sinds het einde van de zomer van 2005, maakt Noyalty een naam voor zichzelf binnen het brede veld van punk, emo en hardcore. De band is er op uit een combinatie te maken van de techniek en de intensiteit van emocore, en de vlammende energie van hardcore , doorspekt met melodieuze punk, zonder uit het oog te verliezen dat ook rustige melodieën hun plek in het geheel moeten vinden. Met het uitbrengen van de nieuwe demo Hold Your Breath hebbe zij zich gevestigd als een jonge en veelbelovende band. Met het ene been bij bands als A Wilhelm Scream, Boysetsfire en Comeback Kid en het andere bij From Autumn to Ashes, Alexisonfire en Thrice, staat Noyalty garant voor een energieke show in OJC Watjang?!?

Ook zal een van de beste bands uit het verre Groningen van het moment gaan vlammen in de kelder, genaamd Ravens. Ravens is een vier koppige band uit Groningen en ze spelen voornamelijk punk/rock. Ravens brengt catchy pop songs gemengd met rauwe zang en hectische gitaren, in de geest van Hot Water Music, The Get Up Kids en Rival Schools. Deze band bestaat uit leden van Marat, Miscreants, Jetsetready en Instil, maar niets klinkt zoals deze laatgenoemde bands, die bij de kenners welbekend zijn. In hun twee-jarig bestaan hebben ze het podium gedeeld met bekende Amerikaanse bands als The Riverboat Gamblers, Cloak / Dagger en Bridge & Tunnel. Daarnaast ook met onze oosterburen van Zann, met de zuiderburen van The Sedan Vault en natuurlijk grote Nederlandse bands in deze scene als Face Tomorrow, Omission , Antillectual en vele anderen. In januari van het jaar 2009 en 2010 werd hun hoogtepunt bereikt: ze stonden op het prestigieuze Eurosonic Festival. Het toonaangevende festival voor alle doorbrekende en getalenteerde bands uit Nederland en de rest van Europa. Aanstaande zaterdag zullen ze bij OJC Watjang alles gaan geven om hun talenten te laten zien. Het is zeker een band om in de gaten te houden en waar we nog veel van gaan horen.

Ook een veelbelovende band en tevens de afsluiter van de zevende editie van de punkrock avond is de keiharde skatepunk van This Routine Is Hell. Deze band is de laatste tijd zowel muzikaal als tekstueel flink gegroeid en dit is bij de optredens dan ook duidelijk te zien. De band heeft nu een eigen muzikaal pad welke ze met dreigende toon en oprechte energie vurig platwalsen. En live weten ze dat ook nog eens klaar te spelen. Los daarvan zijn het ook nog eens goede gasten en redelijke muzikanten. Nederland gaat er dan ook nog veel plezier aan beleven. Daarom mogen ze zeker niet ontbreken op het Adje Watje festival.

Zoals je kunt lezen staat de top van de punkrock bands zaterdag bij OJC Watjang op het podium. Net zoals ieder jaar wordt het weer een groot feest, want naast goede muziek is er ook, zoals de traditie voorschrijft, de strijd om Koning Ad 2010: Wie weet de meester van de troon te stoten ofwel de kroon te bemachtigen en wordt de beste atter van het ganse land? We zullen het zaterdagavond weten. Naast deze felle strijd is er ook zoals vanouds het AdjeWatjeRatje waar vele mooie prijzen zijn te winnen. Ook de stempelkaarten zullen voor de bezoekers klaarliggen om bestempeld te worden.

De deuren zullen zich zaterdag openen om 20.00uur. Er is geen voorverkoop. De entree bedraagt vijf euro. Meer informatie is te verkrijgen op www.watjang.nl
Kom op tijd, want vol is vol.

Reacties

AIRMW schreef op :
yeahh adje watje! :-)
Maurice schreef op :
Das nog eens een flink verhaal om te lezen.
Jules schreef op :
leuke bands!
moon schreef op :
Noyalty komt me bekend voor
Yeaup schreef op :
idd ruig, comeback kid achtig, this routine is hell is ook tof!
Teun schreef op :
Maak eens wat alinea's, anders ga ik die lap tekst dus echt niet lezen.

Edit: Dat was snel, hulde!
KILL IT! KILL IT WITH FIRE!
Teun schreef op :
Maak eens wat alinea's, anders ga ik die lap tekst dus echt niet lezen.
KILL IT! KILL IT WITH FIRE!
Stannie schreef op :
This Routine Is Hell is idd hard! Ravens is ook een goede band: stonden dit jaar en vorig jaar op Eurosonic/Noorderslag.
Noyalty is een zekerheidje: gaan ook hard! The Story Of Mr. Black is regionaal talent;)