5x11 jaar Jeugdcarnaval dn Dreumel

Op zaterdag 10 november 2012 zal Jeugdcarnaval D’n Dreumel tijdens de viering van haar 5x11-jarig jubileum groots uitpakken in de Mèrthal in Horst. Om 19:11 uur is er een receptie en om 20:11 uur barst een grote feestavond los. Kaarten kopen is niet nodig; voor alle leeftijden is de toegang gratis.

Het begon voor Jeugdcarnaval D’n Dreumel allemaal in 1959 in het Patronaat, in die tijd dé uitgaansgelegenheid voor de Horster jeugd, waar Jan Verheijen als eerste Jeugdprins werd geïnstalleerd. In die tijd werd er aan ‘georganiseerde’ carnaval nog maar weinig tot geen aandacht besteed. Carnavalsvereniging D’n Dreumel was nog niet geboren en dat maakt de Jeugdcarnaval ouder dan haar ‘grote broer’.

Jeugdcarnaval werd georganiseerd door verenigingen als Jong Nederland, Wittenhorst en Gidsen. Diverse accommodaties werden door de Jeugdcarnaval betrokken zoals de Tuinbouwloods, zaal Moorrees (later De Vlies) aan de Gastendonkstraat, Zaal van Heijster, ’t Gasthoês en tegenwoordig de Mèrthal.

Sinds enkele decennia is Jeugdcarnaval een zelfstandige club die jaarlijks terugkerende carnavalsactiviteiten voor de jeugd uit Horst organiseert. Dit doet de Jeugdcarnaval aan de hand van meerdere commissies die elk een activiteit voor hun rekening nemen.

Speciaal voor de gelegenheid van dit jubileum heeft Jeugdcarnaval D’n Dreumel op haar website (www.dendreumel.nl) een online tijdlijn gelanceerd waarin in vogelvlucht een overzicht van de historie van de Horster jeugdcarnaval wordt gegeven. Eveneens zal Jeugdcarnaval D’n Dreumel haar nieuwe lijflied voor het eerst ten gehore brengen dat ook op de nieuwe CD van D’n Dreumel komt te staan.

Zaterdag 10 november wordt dit alles groots gevierd tijdens een spetterend jubileumfeest met optredens van o.a. Nag naat achter de oêre, de liedjeszangers, Bram & Ruud, Da Ma Zoë, De Toddezèk en W-Dreej.

Reacties