30 past 7

Muttol is in zomer 2008 ontstaan als een Rock/Metal coverband dat zijn oorsprong vond in Lottum.
Drie van de vijf leden speelden in een andere band dat met wat problemen te maken kreeg. Zo kwamen de bassist Jean Custers en de twee gitaristen Jeroen Houwen en Dion Giesen op het idee een nieuwe band op te richten. In juli 2008 ontmoetten ze zanger Lennart Huijs en drummer Kevin van der Sterren. Er werd al snel een afspraak gemaakt voor een proefrepetitie. Dit verliep succesvol en al snel werd er elke week gerepeteerd.

Ons eerste optreden vond plaats in OJC Gaellus in Tienray wat positieve reacties opleverden, waardoor snel meer optredens volgde. We waren snel uitgekeken op het Metal genre en hebben onze set-list helemaal omgesmolten in een alternatieve lijst. Ons eerste optreden met dit nieuwe genre vond plaats in Blok 10 onder de naam The Attic.
Gitarist Jeroen voelde achteraf niet veel bij dit genre en heeft in juli 2009 besloten de band te verlaten. Er werd al snel aan Yme (het broertje van Jean) gedacht als nieuwe gitarist. De naam moest daarmee ook veranderd worden. Hierbij is 30 Past 7 onstaan! Snel genoeg zijn we met onze eigen creativiteit aan de slag gegaan en zijn druk bezig met eigen werk!
Ons repertoire bestaat uit bekende nummers van o.a. Snow Patrol, The Killers en Green Day.

Reacties